Beste kapiteins en spelers van Darts Federatie Kempen ,

Graag hadden we jullie laten weten dat Darts Federatie Kempen op dit moment een vzw in oprichting is . Wij doen dit in de eerste plaats om onze structuur en organisatie te versterken waardoor we ook de volgende jaren een kwalitatieve dartscompetitie kunnen aanbieden . Onze organisatie is op dit moment al van een goed niveau en we zullen dit alleen maar proberen te verbeteren .Voor de spelers en ploegen zal er ook niets zichtbaars veranderen .Op de DFK info vergadering zal het bestuur meer informatie verstrekken over de VZW .

De inschrijvingen zijn afgelopen , en met veel plezier kunnen we u meedelen dat de coronacrisis geen invloed heeft gehad op het aantal inschrijvingen . Er zijn 74 ploegen ingeschreven voor de competitie en 59 voor de beker .Dit is een mooi resultaat , en hiervoor willen wij alle clubs alvast bedanken . Ondanks de gewijzigde inschrijving procedure zijn de inschrijvingen vrij vlot verlopen ook hiervoor een welgemeende dikke merci aan alle verantwoordelijken . Wij hebben de competitie opgedeeld in zes reeksen , Provinciale tot en met vierde omvatten 12 ploegen  en 22 speeldagen, de vijfde reeks is gesplitst in 5A en 5B .5 A en 5 B telt elk 7 ploegen en zullen 4 maal tegen elkaar spelen verdeeld onder 24  speeldagen .De beker is ondertussen geloot , het spelsysteem werd aangepast door de onzekere tijden omwille van het coronavirus .Hierdoor hebben we enkele vrije dagen meer die misschien nodig zullen zijn moesten er extra maatregelen komen door het coronavirus .We spelen met rechtstreekse uitschakeling , er zijn 3 rondes voorzien met telkens een heen en terugmatch , is de stand gelijk na de terugmatch dan zal de captain’s choice bepalen wie er naar de volgende ronde gaat .De verliezers van de eerste ronde spelen de volgende ronde nog de verliezers rond en strijden in ronde 2 en 3 voor een plaats in de kruisfinales verliezers . De winnaars van de eerste ronde strijden in ronde 2 en 3 voor een plaats in de kruisfinales winnaarsronde .Wij zijn volop bezig met de competitie en beker op te stellen , dat dit met 74 ploegen niet eenvoudig is zal u hopelijk wel begrijpen . Wij doen ons best om aan de meeste wensen van de ploegen te voldoen , moest dit in sommige gevallen niet lukken vragen wij hiervoor uw begrip .In de loop van de volgende weken zal u de nieuwe competitie kunnen ontdekken op onze website .

 

De DFK info vergadering zal doorgaan op 15 Augustus om 14.00 h in café ’T centrum  Boerenkrijglaan 24 2260 Westerlo .Alle kapiteins of hun vertegenwoordiger dienen aanwezig te zijn ,door de opgelegde Corona maatregelen willen we het aantal personen beperken en mag er maar 1 persoon per ploeg komen. Elke kapitein moet de lidkaarten van zijn ploeg meenemen , dit in een envelop met de naam van de ploeg er op geschreven .Na afloop worden de ploegen één voor één afgeroepen , men geeft dan de lidkaarten af en zal een envelop overhandigd krijgen met de documenten voor het seizoen 20/21 .Wij vragen u uitdrukkelijk om bij het binnen komen uw handen te ontsmetten en tijdens de vergadering op uw stoel te blijven zitten . De vergadering zal door gaan met de geldende Covid 19 maatregelen die  dan van kracht zullen zijn . Voor en na de vergadering kunnen er nog spelers ingeschreven worden aan € 10 per speler na de DFK info vergadering zal u € 15 per speler betalen .Bij het inschrijven van nieuwe spelers tijdens en na de info vergadering moet de inschrijving terug gebeuren via een individuele spelersformulier deze zijn de te vinden onder volgende link www.dfk.be/docs/2018-2019_Inschrijvingsformulier_LID%20VOLWASSENE.pdf .

Elke inschrijving dient volledig ingevuld en ondertekend worden door de speler .Vanaf 25 Augustus 20 kunnen er weer spelers ingeschreven worden in café ’T Centrum , dit kan tot vrijdagavond 18.00 h

 

Vriendelijke groeten

 

DFK VZW in oprichting